Értékesítő felmérés

Értékesítő felmérés

Az értékesítő készségeit viszonylag könnyű feltérképezni. Mi a helyzet azonban az olyan lelki tényezőkkel, mint pl. a stressz- és visszautasítás-tűrés, az értékesítéssel kapcsolatos téves hiedelmek, vagy épp a túlzott empátia teljesítmény-gátló hatása? Egyáltalán mennyire motiváltak és elkötelezettek? A felmérésünkből mindez kiderül.

Túltréningezett a sales team?

Manapság nem ritka, hogy egy értékesítő már 4-6-8 különféle tréningen vett részt. Csodálkozhatunk hát – különös tekintettel a szakmára jellemző önbizalomra –, ha a következő képzésre szkeptikusan, „Na mi újat tudsz még nekem mondani?”-beállítódással ül be?

Emellett azt is látjuk, hogy kevés olyan sales csapat van, ahol a tanultak be is épülnek a napi gyakorlatba. Így hiába ismerik az elméletet, ha a készségek nem tükrözik mindezt. Ezenkívül az olyan tudat alatti tényezőkkel, amelyek észrevétlenül blokkolják a teljesítményét, nincsenek is tisztában.

Az egyéni értékesítői felmérésünk világosan megmutat minden sales-erősséget és szűk keresztmetszetet. Ennek alapján a vezető és az értékesítő azon területekre fókuszálhatják a sales tréninget és coachingot, ami igazán számít.

Az Értékesítői felmérés keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:
 • Teljeskörű átvilágítás: Online kérdőívekkel és interjúkkal fésülünk át minden, az értékesítési szempontból kritikus elemet, ami kihat a sales teljesítményre.

 • Részletes összegző jelentés és prezentáció: A megrendelő vezető számára dokumentáljuk, valamint fél napban prezentáljuk és megbeszéljük az eredményeket, valamint az ebből fakadó cselekvési tervet.

 • Egyéni fejlesztési tervek: Minden vezető és értékesítő, aki részt vesz a projektben, megkapja az egyéni eredményeit is, ami megmutatja az erősségeit és a fejlesztendő területeit.

 • Visszamérés: Egy későbbi időpontban megnézzük, a fejlesztés milyen eredményekkel járt.

Mivel az értékesítési teljesítményt sok más tényező is befolyásolhatja – pl. a sales rendszerek, folyamatok, a vezetés és a kultúra minősége –, javasoljuk, hogy ne csak az értékesítőket, hanem magát a sales szervezetet is világítsuk át az Értékesítési szervezet felmérésünkkel.

Egy globálisan elismert és bevált módszertan

A felmérést stratégiai partnerünkkel, az Objective Management Group-pal (OMG) együttműködve végezzük. Az OMG több mint 2,000,000 értékesítőt és közel 40,000 sales csapatot mért fel 1989 óta. A felmérés kimagasló pontosságához hozzájárul, hogy az OMG kifejezetten az értékesítési siker feltérképezésére fejlesztette ki, s nem egy más célra készült rendszert (pl. személyiség-felmérés stb.) alakított át. 

Az OMG 11 éve nyeri el folyamatosan a Top Sales World aranyérmét a „Top Sales Assessments” kategóriában.

További megoldások a témakörben:

 • Tárgyalástechnika →
 • Hatásos üzleti prezentációk →
 • Konzultatív értékesítés →
 • Meggyőző ajánlatok készítése →
 • Terepgyakorlat →
 • Értékesítés mesterfokon →
 • Akvizíció, ügyfélszerzés, hideghívás →

Kérjen ajánlatot