Akvizíció, ügyfélszerzés, hideghívás

Akvizíció, ügyfélszerzés, hideghívás

Felhívni ügyfeleket ismeretlenül, és tűrni a visszautasítást – a legtöbb értékesítő rémálma. Pedig a hideghívás működik! Csak egy világos folyamat, és a megfelelő tudatosság szükséges hozzá.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Értékesítőknek

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

1 nap

„Nem tudom rávenni őket, hogy hidegen hívjanak ügyfeleket!”

A nehéz piaci körülmények között egyre több cég stratégiájának része, hogy aktívan kutasson fel üzleti lehetőségeket, s ne csak a beérkező igényeket szolgálja ki. Ez az értékesítőknél csapódik le: fel kell hívjanak ismeretlen embereket. Nos, a visszautasítás itt a legvalószínűbb. Nem véletlen, hogy az értékesítők zöme halogatja ezt, és ameddig csak lehet, olyan partnerekkel beszél, akiket már ismer.

Sokan nem is hisznek a hideghívások erejében, mert rossz a tapasztalatuk – amikor ők maguk kapnak megkereséseket, és agresszívan nyomuló értékesítők darálnak le betanult szövegeket. Az egész élmény visszataszító – és nem akarják, hogy a piacon ilyen imágójuk legyen.

Pedig már ez az első beszélgetés is lehet kellemes mindkét fél számára, és a goromba visszautasításokat is kiküszöbölhetjük. Ráadásul, a hideghívás még mindig működik – ha jól csináljuk!

Az Akvizíció, ügyfélszerzés, hideghívás programunk eredményeképpen:
 • Megértjük, mi működik és mi nem: Miért csapják le a telefont? S mi az, amivel meg tudjuk nyitni őket? Nem lesz több találgatás a hideghívás során.

 • Átfogó hideghívás-stratégiát kapunk: Nem bízzuk a véletlenre a sikert. Pontosan tudjuk, mit mondjunk és miért – és ez nem előregyártott scripteket jelent.

 • Párbeszédbe vonjuk az ügyfelünket, rögtön az elején: Ahogyan a Konzultatív értékesítés során, itt is az számít, amit kérdezünk, s nem az, amit mondunk.

 • Magabiztosak leszünk: Mivel nem csak a módszertant, de a hideghívás pszichológiáját is pontosan értjük, nem kell többé attól tartanunk, hogy feszültek leszünk – akár mi, akár az ügyfél.

Min múlik az egész?

A hideghívásoknak sajnos rossz a híre: „rosszul fizetett fiatalok tárcsáznak találomra, és elszavalják, amit bemagoltak.” Volt, amikor ez működött, de ez ma már messze nem hatékony. Az igényesebb értékesítők hallani sem akarnak erről, nem véletlenül.

A módszertannál sokkal fontosabb a lélektan. Meg kell értsük ügyfeleink világát, nehézségeit, stresszét, hogy elkerüljük a jellemző hibákat. Meg kell értsük, hogy a hideghívás titka: hogyan tudjuk ügyfelünket olyan érzelmi állapotba hozni rögtön az elején, hogy szívesen beszélgessen velünk. Tudnunk kell, hogyan tehetjük számára élvezetessé ezt a beszélgetést, és hagyhatunk benne pozitív emléket – még akkor is, ha most nem járunk nála sikerrel.

Ha megértjük a hideghívás lélektanát, és van a kezünkben egy világos stratégia, örömmel fogjuk csinálni, és a hatékonyságunk is megsokszorozódik.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

További megoldások a témakörben:

 • Értékesítő felmérés →
 • Tárgyalástechnika →
 • Hatásos üzleti prezentációk →
 • Konzultatív értékesítés →
 • Meggyőző ajánlatok készítése →
 • Terepgyakorlat →
 • Értékesítés mesterfokon →

Kérjen ajánlatot