Értékesítési szervezet felmérés

Értékesítési szervezet felmérés

Ha a team az elvárások alatt teljesít, annak számos oka lehet – pl. a rendszerek, a folyamatok, az attitűd, a készségek, a kultúra… Bármilyen fejlesztésnek csak akkor van értelme, ha pontosan tudjuk, mit miért teszünk.

Nem elég a bevétel? Kevés az új ügyfél? Túl hosszú a sales ciklus?

Amikor nem vagyunk elégedettek az eredményekkel, az első reflex gyakran az, hogy elindítsunk egy képzési folyamatot. Pedig e problémáknak általában több gyökere is van! Ezen belül a készségek hiánya gyakran nem is a legfontosabb ok – viszont ennek a fejlesztéséhez kell a legtöbb erőforrás.

A felmérésünk egyrészt az értékesítők készségeit, attitűdjét, rejtett teljesítmény-gátló blokkjait, valamint a motivációját térképezi fel, beleértve azt is, ki képes végrehajtani a cég stratégiáját, kik nincsenek megfelelő szerepkörben, kiben mekkora a tartalék, és egyáltalán kibe érdemes befektetni. Ezen túlmenően megmutatjuk, mennyire támogatják az értékesítési rendszerek, stratégiák, folyamatok, és a vezetési kultúra a csapat kibontakozását, és konkrétan mit kell tenni a továbblépés érdekében.

Az Értékesítési szervezet felmérésünk az alábbiakat nyújtja:
  • Teljeskörű átvilágítás: Online kérdőívekkel és interjúkkal fésülünk át minden, értékesítési szempontból kritikus területet.

  • Részletes összegző jelentés és prezentáció: A megrendelő vezető számára dokumentáljuk, és fél napban prezentáljuk és megbeszéljük az eredményeket, valamint az ebből fakadó cselekvési tervet.

  • Egyéni fejlesztési tervek: Minden vezető és értékesítő, aki részt vesz a projektben, megkapja az egyéni eredményeit is, ami megmutatja az erősségeit és a fejlesztendő területeit.

  • Potenciál-elemzés: Megmutatjuk, hogy mekkora lehetne az értékesítési teljesítmény akkor, ha minden szűk keresztmetszet megszűnne. Ez segít abban, hogy meghatározzuk a fejlesztés lehetséges megtérülését.

Egy globálisan elismert és bevált módszertan

A felmérést stratégiai partnerünkkel, az Objective Management Group-pal (OMG) együttműködve végezzük. Az OMG több mint 2,000,000 értékesítőt és közel 40,000 sales csapatot mért fel 1989 óta. A felmérés kimagasló pontosságához hozzájárul, hogy az OMG kifejezetten az értékesítési siker feltérképezésére fejlesztette ki, s nem egy más célra készült rendszert (pl. személyiség-felmérés stb.) alakított át. 

Az OMG 11 éve nyeri el folyamatosan a Top Sales World aranyérmét a „Top Sales Assessments” kategóriában.

További megoldások a témakörben:

  • Értékesítési rendszerek és folyamatok fejlesztése →
  • Értékesítési kultúra fejlesztése →
  • Értékesítési vezetői coaching →

Kérjen ajánlatot