Értékesítési kultúra fejlesztése

Értékesítési kultúra fejlesztése

A kultúra nehezen megfogható, mégis állandóan jelen van, és kihat a teljesítményre. Nézzük meg, mit tehetünk azért, hogy szárnyaljon a csapat!

Eresszük ki a team kézifékét!

Amikor az értékesítési kultúra nem elég erős, az ahhoz hasonlít, mint amikor behúzott kézifékkel közlekedünk: az autó lassan halad, nehezen irányítható, s idővel füstjelek is megjelennek…

Az értékesítési kultúra egyrész vezetői attitűdöt és szokásokat takar. Hogyan tűzzük ki a célokat, követjük nyomon és kérjük számon azokat? A coachingunk főleg az operatív kihívásokra fókuszál (árazási, termékismereti, pozicionálási stb. kérdések), vagy hatékonyan fejleszti az értékesítői kulcskészségeket is? Milyen megbeszéléseket tartunk, hogyan motiválunk, s mit kezdünk a nemteljesítőkkel?

A másik fontos terület arról szól, mi van az értékesítők fejében. Milyen a motivációjuk, a hozzáállásuk? Hogyan viselik a visszautasítást, vagy ha tárgyalás során kapnak egy csavart labdát az ügyféltől? Milyen rejtett hiedelmek vannak a fejükben, amik csökkentik a hatékonyságukat?

Az Értékesítési kultúra fejlesztése keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:
  • Teljeskörű átvilágítás: Online kérdőívekkel és interjúkkal fésülünk át minden, az értékesítési szempontból kritikus elemet, ami kihat a kultúrára.

  • Részletes összegző jelentés és prezentáció: A megrendelő vezető számára dokumentáljuk, valamint fél napban prezentáljuk és megbeszéljük az eredményeket, valamint az ebből fakadó cselekvési tervet.

  • Fejlesztési folyamat: Az érintett vezetőkkel vállvetve dolgozunk a kultúra erősítésén, a megcélzott területek függvényében coaching- ill. tréningfolyamatok keretében.

  • Visszamérés: Egy későbbi időpontban megnézzük, a fejlesztés milyen eredményekkel járt.

Egy globálisan elismert és bevált módszertan

A felmérést stratégiai partnerünkkel, az Objective Management Group-pal (OMG) együttműködve végezzük. Az OMG több mint 2,000,000 értékesítőt és közel 40,000 sales csapatot mért fel 1989 óta. A felmérés kimagasló pontosságához hozzájárul, hogy az OMG kifejezetten az értékesítési siker feltérképezésére fejlesztette ki, s nem egy más célra készült rendszert (pl. személyiség-felmérés stb.) alakított át. 

Az OMG 11 éve nyeri el folyamatosan a Top Sales World aranyérmét a „Top Sales Assessments” kategóriában.

További megoldások a témakörben:

  • Értékesítési szervezet felmérés →
  • Értékesítési rendszerek és folyamatok fejlesztése →
  • Értékesítési vezetői coaching →

Kérjen ajánlatot