Vezetői stílusok felmérése

Vezetői stílusok felmérése

Mennyire alkalmazom rugalmasan a különböző vezetési stílusokat? Mennyire illesztem ezeket hatékonyan a munkatársaim szükségleteihez? Felmérésünk megadja az alapot ahhoz, hogy fejlesszük stílusaink helyzetfüggő alkalmazását.

Milyen jól vezetek helyzetfüggően?

A vezetők 54%-a nem tesz különbséget munkatársai között: mindegyiket lényegében ugyanúgy vezeti. A többiek differenciált bánásmódra törekszenek attól függően, milyen a munkatárs személyisége, preferenciái, mennyire ért a feladathoz, mennyire motivált – de lehetnek más változók is. 

Mennyire vezetjük hát ténylegesen helyzetfüggően a munkatársainkat? Megadjuk nekik mindazt, amire a sikerhez szükségük van? Kérdőívünk a négy fő vezetési stílus helyzetfüggő alkalmazását térképezi fel.

A Vezetési stílusok felmérés az alábbiakat mutatja meg:
  • Stílusrugalmasság: Mindig csak egyfajta stílust használunk, vagy képesek vagyunk többféle vezetési stílus használatára is, ha szükséges?

  • Stílushatékonyság: Nem elég, ha csak rugalmasak vagyunk, de a választott stílusunk nem illeszkedik az illető szükségleteihez. Mennyire segíti elő a vezetési stílusunk a másik fejlődését, motiválását, kibontakozását?

  • Elsődleges, másodlagos és fejlesztendő stílusaink: Mely stílusokat részesítjük előnyben (komfortzóna), és melyeket hanyagoljuk el? Az utóbbi vakfoltokhoz is vezethet, mert kisebb eséllyel vesszük észre, ha valakinek épp ezekre lenne szüksége.

  • Rosszul használt stílusok: Melyek azok a vezetési stílusok, amelyeket következetesen rosszul használunk, és mit kellene tennünk ehelyett?

A vezetési stílus-felmérésünk az SLII® – Az Inspiráló vezetés ereje c. programunk szerves része. Több évtizedes nemzetközi kutatás támasztja alá a kapott eredmények validitását.

További megoldások a témakörben:

  • 360 fokos felmérések →
  • EQ felmérés →

Kérjen ajánlatot