EQ felmérés

EQ felmérés

A vezetőkkel kapcsolatosan bebizonyosodott, hogy a sikerüket sokkal nagyobb mértékben határozza meg az érzelmi intelligencia, mint az IQ. Ez különösen igaz arra a stresszes VUCA-környezetre, amiben a legtöbb vezetőnek teljesítenie kell.

Az érzelmi intelligencia szerepe

Az EQ-ról elsőre az ugrik be, hogyan viselkedünk embertársainkkal – milyen jól kommunikálunk, mennyire tudunk tartós kapcsolatokat építeni, hogyan járunk el konfliktusok esetén. Ez azonban csak a felszínt jelenti! Az EQ mélyebb rétegei azok, amelyek meghatározzák, mennyire reagálunk érzelmileg intelligensen kiélezett helyzetekben. Ide tartozik a stressztűrő képesség, az érzelmeink kézbentartása, valamint az, mennyire vagyunk megbízhatóak és milyen mértékben törekszünk a folyamatos fejlődésre és a sikerre.

E tényezők mindegyikét mérjük, mert ezektől függ, milyen jól állunk helyt, amikor egy csavart labdát kapunk a mindennapokban.

A 360 fokos EQ felmérésünk az alábbi adatokat tartalmazza:
  • Grafikus ábrázolás: Az erősségeket és a fejlesztendő területeket vizuálisan összefoglaljuk, hogy rögtön látszon a lényeg.

  • Részletes elemzés: Az adatokat egyenként is megjelenítjük, hogy pontosan beazonosíthatóvá váljanak a fejlesztendő területek.

  • Kategóriánkénti elemzések: Külön megjelenítjük a beosztottak, a kollégák, a felettes és a kitöltő vezető összesített visszajelzését.

  • Fejlesztési terv: A javasolt továbblépési irányokat mutatja.

Ha nincs lehetőség a 360 fokos kérdőív kitöltésére, akkor a People Index felmérést javasoljuk, ami egyénileg alkalmazható, és ugyanezen kompetenciákat méri, egy nagy létszámú nemzetközi normacsoport adataihoz viszonyítva.

Hogy néz ki a folyamat?

Az egyes kérdőívek 15-20’ alatt online kitölthetők, melyekből azonnal létrejön a visszajelző riport. Az ebben található információ könnyen értelmezhető bárki számára. Ezzel együtt, az összefüggések pontos megértését és a jól használható cselekvési terv összeállítását személyes konzultációval segítjük.

A 360 fokos jogtiszta, hazai viszonyokra adaptált felmérésünket stratégiai partnerünkkel, a Psidum.hu-val készítjük el.

További megoldások a témakörben:

  • 360 fokos felmérések →
  • Vezetői stílusok felmérése →

Kérjen ajánlatot