Szolgáltatásorientáció

Szolgáltatásorientáció

"A sikeres szervezetnek egy közös központi fókusza van - az ügyfelek. Nem számít, hogy egy üzletről, egy szakrendelőről, egy kórházról, vagy egy közigazgatási szervről van szó – a siker azokat és csak azokat éri el, akik az ügyfelekkel való gondoskodás megszállottjai." - Harvey Mackay

A Bain & Company menedzsment tanácsadó cég szerint a vállalatok képesek 255 százalékkal több profitot termelni, ha a jelenlegi ügyfeleiknél mindössze 5 százalékkal többet sikerül megtartaniuk.

Ha nem megfelelően foglalkozunk az ügyfeleinkkel, akkor majd más megteszi.

A jelenlegi üzleti környezetben az ügyfeleknek sokkal magasabb elvárásai vannak, mint valaha – elvárják, hogy amit akarnak, azt pontosan akkor kapják meg, amikor ők akarják, ráadásul mindezt a személyes szükségleteikhez igazítva. Ha nem kapják meg az egyik cégtől, amit akarnak, akkor könnyen megszerezhetik egy másiktól. Stratégiai előnyt jelent, ha a Cégünknek „elhivatott rajongói” vannak – nem pedig csak az ügyfelek hűségét sikerül javítani.

A szervezetek egyre inkább ráébrednek arra, hogy az ügyfelek elégedettsége elengedhetetlen a versenyhelyzeti előny megtartásához, azonban megnyerni az ügyfelek hűségét és hosszú távú elköteleződését még nagyobb kihívás. Segítünk megvalósítani ezt a szükséges továbblépést a ’Legendás szolgáltatás’ elnevezésű innovatív fejlesztési folyamatunkkal, mely képessé teszi a szervezetünk minden tagját az elkötelezettséget okozó Ügyfélélmény teremtésére.

’Legendás szolgáltatás’ elnevezésű programunkat úgy alkottuk meg, hogy annak alkalmazása folyamatosan biztosítja az ideális színvonalú szolgáltatás ügyfélélményét, amely miatt az ügyfelek is visszatérnek, és mindez megteremti a versenyhelyzeti előnyt is a szervezetünk számára.

A program az úgynevezett „Törődöm veled” – szolgáltatás-orientációs koncepción alapszik, amely megtanítja a vezetőknek és munkatársainknak egyaránt a „legendás színvonalú” szolgáltatásnyújtást.

A Szolgáltatás-orientáció program várható eredményei:
  • Javuló ügyfél-elégedettség, amely visszatérő üzleti lehetőségeket von maga után.

  • Problémamentes ügyfélszolgáltatást eredményező összehangolt üzleti megoldások és gyakorlatok folyamatos biztosítása következetesen, ugyanazon elvek mentén.

  • Növekvő ügyfél-elköteleződés.

  • Felhatalmazott munkatársak, akik vezetői hozzáállással dolgoznak, és pontosan tudják, hogy hol, és hogyan tehetnek valamit jobbá.

  • A „Törődöm veled” szolgáltatásmodell segít abban, hogy a vállalatunk folyamatosan a szolgáltatás fejlesztésre koncentráljon.

A „Legendás Szolgáltatás” elnevezésű programunk a szolgáltatóra helyezi hangsúlyt és arra, hogy mit tehet minden munkatársunk a saját pozíciójában a jobb ügyfélélmény, illetve az ügyfelek lehető legjobb kiszolgálása érdekében. 

Kinek ajánljuk a tréninget?

Minden munkatársnak

Ideális csoportlétszám:

8-15 fő

A tréning időtartama:

1 nap

Menedzser-program a szervezetünk legjobbjainak, illetve a vezetőinknek készült, hogy megtanítsa nekik, hogyan teremtsenek meg egy olyan szervezeti alapstruktúrát és vezetési kultúrát, amely létrehozza a „legendás szolgáltatásként” ügyfélélményt nyújtó szervezetet és szervezeti kultúrát.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Vezető munkatársaknak

Ideális csoportlétszám:

8-15 fő

A tréning időtartama:

1/2 nap

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

További megoldások a témakörben:

  • Dolgozói elégedettség, elkötelezettség →
  • Szervezeti jövőkép – küldetés – értékrend →

Kérjen ajánlatot