Fejlesztési terv

Fejlesztési terv

Az új értékesítők gyors felfuttatásához adunk tervet, ami pontosan megmutatja készségterületeket és attitűd-hiányosságokat, amelyekre a fejlesztés során fókuszálni kell.

A legkritikusabb időszak

Az új munkatársak felvétele során az első hetek, hónapok döntő jelentőséggel bírnak. Az értékesítői csapatban ez fokozottan igaz, mert a kollégák gyakran úgy tekintenek a jövevényre, mint versenytársra. Kulcsfontosságú, hogy vezetőként a legtöbbet hozzuk ki ebből az időszakból – amihez az egyik legjobb eszköz, ha gyors sikerélményhez juttatjuk az illetőt. 

Nem mellékesen, a cégnek is ez az érdeke.

A Fejlesztési terv az alábbi területeken segít ebben:
  • Teljeskörű képet ad: Feltérképezünk minden, a sales siker szempontjából fontos dimenziót.

  • Rámutat a kényes területekre is: Az természetes, hogy pontos képet adunk a sales készségek minden területéről. Ezen túlmenően azonban megmutatjuk az olyan kritikus területeket is, mint pl. mivel motiválhatod, mennyire tűri a stresszt, a visszautasítást, mennyire fogadja el a tanácsaidat, és milyen rejtett lelki gátak állnak a maximális teljesítmény útjában.

  • Munkakörnyezet-függő ajánlásokat ad: Megmutatjuk azt is, az illető számára mi jelenthet nehézséget a Te értékesítési stratégiád átültetése kapcsán, a Te piacodon, a Te rendszereiddel, a Te elvárásaiddal.

  • Barátságosan fogalmaz: A jelentésben csak az erősségekről és a fejlesztendő területekről van szó, így azt nyugodtan az értékesítő kezébe adhatjuk. Ez eltér attól, amikor az Értékesítési szervezetet mérjük fel, mert ott a megrendelő vezető számára kendőzetlenül tálaljuk az adatokat.

Hogyan érhető el?

A fejlesztési terv a szolgáltatásunk része, amikor új értékesítők kiválasztásában segítünk. Emellett szívesen készítünk ilyen felmérést meglévő értékesítők számára is, igény esetén, például az alábbi esetekben:

  • Értékesítő-fejlesztési projekt indul
  • Új szerepköröket hozunk létre és kíváncsiak vagyunk, ki melyikben válna be
  • Új vezető érkezik a csapat élére és szüksége van egy alapos térképre a csapatról
Egy globálisan elismert és bevált módszertan

A felmérést stratégiai partnerünkkel, az Objective Management Group-pal (OMG) együttműködve végezzük. Az OMG több mint 2,000,000 értékesítőt és közel 40,000 sales csapatot mért fel 1989 óta. A felmérés kimagasló pontosságához hozzájárul, hogy az OMG kifejezetten az értékesítési siker feltérképezésére fejlesztette ki, s nem egy más célra készült rendszert (pl. személyiség-felmérés stb.) alakított át. 

Az OMG 11 éve nyeri el folyamatosan a Top Sales World aranyérmét a „Top Sales Assessments” kategóriában.

További megoldások a témakörben:

  • Előszűrő felmérés →

Kérjen ajánlatot