Előszűrő felmérés

Előszűrő felmérés

A legjobb értékesítők kiválasztását egy pontos, testre szabható eszközzel támogatjuk, ami feltérképezi a jelöltek összes olyan tulajdonságát, amelyek az értékesítési sikerhez szükségesek.

Honnan tudjuk, melyik jelölt válik be?

Mivel az értékesítők tudják az összes szakma közül a legjobban eladni magukat, interjúkkal nehezen tudunk valós információkat gyűjteni arról, mire képesek. Az Assessment Center (AC) sokkal alaposabb, de időigényesebb is, és nehéz vele 4-6 készségnél többet feltérképezni egy alkalommal.

Az online előszűrő felmérésünk viszont az összes, az értékesítési sikerhez szükséges készséget, attitűdöt, lelki blokkot, motivációs tényezőt felméri – nem csak általában, hanem a konkrét piaci környezet, értékesítési stratégia és vezetési kultúra tükrében. Így nem csak azt mondja meg, képes-e eladni, hanem azt, hogy beválik-e az adott poszton? E kérdés megválaszolását garanciával vállaljuk.

Az Előszűrő felmérés az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
  • Tetszőleges számú jelölt szűrése: A díj csak a betöltendő pozíciók számától függ. Bármennyi szűrési riport kérhető, amíg az adott pozíciókat be nem töltöttük.

  • Pozícióra szabott felmérés: A szűrésnél figyelembe vesszük a piacot, a munkaköri követelményeket, az értékesítési stratégiát, a megcélzott ügyfélkört, az árazást és más tényezőket. A beválás valószínűségét ezen munkakör-specifikus paraméterek tükrében határozzuk meg.

  • Egyszerűen értelmezhető szűrési riport: Az eredmények értelmezéséhez nem szükséges semmilyen képzés vagy certifikáció. A legfontosabb: 92%-os pontossággal megmondjuk, ki válik be és ki nem. Az interjúkhoz pedig világos támpontokat adunk.

  • Fejlesztési terv: Automatikusan generálunk egy fejlesztési tervet azon jelöltekről, akik felvételre kerülnek. Ez kijelöli azon területeket, amelyekre az onboarding során fókuszálnunk érdemes.

Alakítsd át az előszűrési folyamatot!

Az előszűrés jellemzően az önéletrajzok gyors szortírozásával kezdődik; a jelöltek fele-kétharmada már itt elvérzik. Ezt további szűkítés követi – interjúk, esetleg AC, amíg fennmarad a hálón 2-3 jelölt. Általában ebben a fázisban vetnek be valamilyen online kérdőívet is – azért nem korábban, mert senki sem akar többet költeni erre, mint muszáj.

Így viszont túl sok szubjektív szempont keveredik a kiválasztási folyamatba. Lehet, hogy a legjobb értékesítők nem fordítottak akkora energiát az önéletrajz megírásába, mert ők nem kétségbeesetten keresnek állást. Az is lehet, hogy az interjún nem ők lesznek a legszimpatikusabbak – de ennek nem sok köze van az értékesítési sikerhez. Azaz gyakori, hogy a 2-3 végső jelöltünk mégsem a legjobb, mert azok kirostálódnak az ide vezető úton.

Azért tesszük lehetővé tetszőleges számú jelölt szűrését, hogy ne kelljen ezen spórolni! Ezzel összefüggésben pedig azt javasoljuk, hogy az online előszűrés legyen az első lépés a kiválasztási folyamatban. Ezáltal:

  • Megnő az alkalmas jelöltek száma – mivel nem esnek ki szubjektív tényezők alapján
  • Kevesebb interjú szükséges – mivel a középszerűekre nem fecsérlünk időt
  • Az interjúk célzottabbak – mivel pontosan tudjuk, mibe kérdezzünk bele
  • Feleslegessé válik az AC – jóval több adatunk lesz, mint ami egy AC-n valaha kiderülhetne.

Az eredmény: egy hatékonyabb, gyorsabb, és főleg pontosabb szűrési folyamat, ami sokkal kevesebb erőforrást igényel.

Ha nagyobb arányú a fluktuáció az értékesítők között, mint szeretnénk, javasoljuk, végezzünk el egy Értékesítési szervezet felmérést. Ez feltárja azokat a hiányosságokat, amelyek miatt nem tapadnak meg a jó emberek.

Egy globálisan elismert és bevált módszertan

A felmérést stratégiai partnerünkkel, az Objective Management Group-pal (OMG) együttműködve végezzük. Az OMG több mint 2,000,000 értékesítőt és közel 40,000 sales csapatot mért fel 1989 óta. A felmérés kimagasló pontosságához hozzájárul, hogy az OMG kifejezetten az értékesítési siker feltérképezésére fejlesztette ki, s nem egy más célra készült rendszert (pl. személyiség-felmérés stb.) alakított át. 

Az OMG 11 éve nyeri el folyamatosan a Top Sales World aranyérmét a „Top Sales Assessments” kategóriában.

További megoldások a témakörben:

  • Fejlesztési terv →

Kérjen ajánlatot