Vezetési alapok

Vezetési alapok

Programunkon azokra az alapkészségekre fókuszálunk, amelyekre a teljesítménymenedzsment egészében szükségünk van: célkitűzés, visszajelzések adása, értő figyelem, hatásos kérdések, világos üzenetek küldése.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Kezdő, jövőbeni, és veterán vezetőknek

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

1 nap

A legtöbb vezető nem kapja meg azokat az alapvető készségeket, amelyek a kezdeti sikerhez elengedhetetlenek. „Majd akkor képezzük, ha beválik!” – mondják sokan. Pedig az első 6-18 hónap élményei mélyen bevésődnek. Ha ekkor az ösztöneinkre támaszkodunk, a rossz szokásaink sokáig velünk maradnak – együtt a romló termelékenységgel és az erősödő fluktuációval.

A programunk ideális azon veterán vezetők számára is, akik meg kell erősítsék az alapokat – különös tekintettel a fokozódó elvárásokra, az új generációkkal kapcsolatos motivációs kihívásokra, és az erősödő munkaerőpiaci nyomásra.

A Vezetési alapok program eredményeképpen:
  • Felpörgetjük a sikert: Gyorsított pályára tesszük vezetőinket, mert megadjuk nekik a sikerhez szükséges alapvető készségeket.

  • Csökkentjük az elvándorlást: A vezetők elkerülik azokat a gyakori hibákat, amelyekkel feszültséget teremtenek, és lerontják a munkatársak elkötelezettségét.

  • Jövőbeni vezetőket fejlesztünk: A megerősített alapok segítenek abban, hogy kibontakoztassuk a vezetőink készségeit, és sikeres karrierre tehessenek szert.

  • Javítjuk az együttműködést: A vezetők hatékonyabban támogatják, fejlesztik és motiválják munkatársaikat, amivel partnerséget és jobb munkakapcsolatokat teremtenek.

Mik ezek az alapok?

A Blanchard kutatásai rávilágítottak, hogy a napi vezetés hatékonysága elsősorban a munkatársainkkal folytatott megbeszélések sikerétől függ. Ezen belül négy kulcsfontosságú, az eredményes levezetésükhöz pedig szükségünk van négy alapkészségre is:

A Vezetői alapok program az Egyperces menedzser c. bestseller üzeneteire épít. A tematikát adaptáltuk a modernkori vezetők igényeire, ahol jóval nagyobb kihívást jelent a motiválás, a fejlesztés, és a tehetséges munkaerő bevonzása és megtartása, mint évekkel ezelőtt. A gyakorlatközpontú program során valós életből vett példák segítségével fejlesztjük a vezetők attitűdjét és készségeit.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

Belső trénerek által tartott tantermi vagy online tréning

Tréneri segédletet adunk, amivel a tréner megtarthatja a programot a cég munkatársai számára.

További megoldások a témakörben:

  • SLII® Az inspiráló vezetés ereje →
  • Teljesítményértékelés →

Kérjen ajánlatot