Teljesítményértékelés

Teljesítményértékelés

Programunkon az értékelő megbeszélésre fókuszálunk: hogyan készítsük elő, hogyan vezessük le, és hogyan kerülhetjük el a jellemzően felmerülő csapdákat?

Kinek ajánljuk a tréninget?

Vezetőknek minden szinten

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

2 nap

A teljesítménymenedzsment a sikeres cégek egyik alapvető folyamata. Megadja a kereteket a stratégiai célok legördítéséhez, a munkatársak napi vezetéséhez és fejlesztéséhez, valamint a vezetők és beosztottak közötti partnerség erősítéséhez. Ha a vezetők felismerik és kiaknázzák az ebben rejlő lehetőségeket, akkor könnyebbé válik a tehetséges munkatársak megtartása és kibontakoztatása is.

Ehhez viszont az kell, hogy jól csináljuk – ne egy kipipálandó nyűg legyen, amit csak le akarunk tudni. Ennek egyik feltétele, hogy a teljesítmény értékelése helyett a teljesítmény-menedzsment teljes ciklusára összpontosítsunk.

A Teljesítménymenedzsment program eredményeképpen:
  • Megértjük a folyamatot: Megtudjuk, milyen elemeket működtessünk ahhoz, hogy hatékonyan segítse a munkatársaink napi vezetését, a teljesítmény és az elkötelezettség maximalizálását.

  • Kibontakoztatjuk a tehetséget: Felszabadítjuk az emberek belső mozgatórugóit, akik így nagyobb energiával dolgoznak a célokon, s kevesebb vezetői felügyeletet igényelnek.

  • Csökkentjük a stresszt: Ha energizáló célokat tűzünk ki, partnerségre törekszünk munkatársainkkal és a teljesítmény-menedzsmentet folyamatossá tesszük, a napi munkavégzés stresszmentesebbé válik mindkettőnk számára, az év végi értékelések pedig leegyszerűsödnek.

  • Fejlesztő kultúrát teremtünk: A munkatársak attitűdjének és készségeinek fejlesztését beintegráljuk a hétköznapokba, s ők ezáltal egyre magasabb szinten és önállóbban végzik a munkájukat, érik el a célokat.

A teljesítménymenedzsment fejlesztése

A teljesítmény-értékelő megbeszélésekre sok vezető ma is úgy tekint, hogy ezek „a HR-nek kellenek”, és nem látják, hogyan térülne meg nekik a befektetett energia. Ezt a hozzáállást tükrözi az is, mennyire állnak bele.

Pedig egy jól működtetett rendszer keretet ad mindazon erőfeszítéseknek, ami a cég sikere szempontjából fontos: a stratégiai és taktikai célok elérésétől kezdve a fluktuáció csökkentésén át egészen addig, hogy a fejlesztési és a coaching-szemlélet beintegráljuk a vezetés mindennapjaiba. Az, hogy az egész rendszer sikeres lehessen, elsősorban a vezetők hozzáállásán múlik. A Teljesítménymenedzsment programon erre fókuszálunk amellett, hogy felruházzuk a vezetőket a rendszer működtetéséhez szükséges kulcskészségekkel.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

További megoldások a témakörben:

  • Vezetési alapok →
  • SLII® Az inspiráló vezetés ereje →

Kérjen ajánlatot