Időgazdálkodás és stresszmenedzsment

Időgazdálkodás és stresszmenedzsment

A feladatok, üzenetek és egyéb zavarok tömege közepette egyre nehezebb fókuszálnunk, és tudatosan cselekednünk. Vissza kell nyerjük az ellenőrzést a folyamatos ingercunami felett ahhoz, hogy a legjobb döntéseket hozzuk, és csúcsteljesítményre kapcsolhassunk.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Vezetőknek minden szinten

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

1 nap

Egész nap csak rohantam, és nem haladtam semmivel…

A mai vezetők fő gondja nem a feladatok rangsorolása, tervezése és beütemezése, hanem az az érzés, hogy átcsapnak a fejük felett a hullámok: csak sodródnak, és az igazán lényeges dolgokkal (pl. a stratégiai ügyek, munkatársak fejlesztése) nem haladnak. Az ebből fakadó stressz miatt megnő a kontroll-igény is, ami megnehezíti a delegálást: könnyen egy ördögi kör alakul ki.

Mivel tehát a stressz egy fő oka és okozata is az időgazdálkodási problémáknak, programunkon mindkettővel foglalkozunk.

A Vezetői időgazdálkodás és stresszmenedzsment program eredményeképpen:
  • Erősítjük a rezilienciát: Fő stratégiaként nem menedzseljük, hanem megelőzzük a stresszt. Ha viszont mégis beszippant, segítünk, hogy könnyebben visszapattanjunk belőle.

  • Energizáljuk önmagunkat: Megtanuljuk, hogyan tudjuk magunkat flowba emelni és ott tartani – ahol a csúcsteljesítmény, a jó döntések és a derülátó életkedv találkozik.

  • A legtöbbet hozzuk ki a munkanapból: A klasszikus időgazdálkodási technikákat újratöltjük úgy, hogy egyszerre szolgálják a produktivitást és a stresszcsökkentést.

  • Menedzseljük a zavarokat: Nem hagyjuk, hogy a sok telefon, email, SMS, és egyéb megszakítások aláássák a hatékonyságunkat, vagy leszívják az energiánkat.

Tartsuk magunkat flowban!

Régen az időgazdálkodás programok a technikákra fókuszáltak. Mára ezeket a technikákat a legtöbben ismerik, csak nem tudják őket hatékonyan használni, mert nincs hozzá energiájuk – részben, mert nem látják, hogy ezek jelentenék a megoldást a túlterheltségre. Nos – amíg nem találjuk meg a módját, hogy energizáljuk is magunkat e módszerekkel, addig valóban nem sokat segítenek!

A másik alapprobléma, hogy e technikák jól szolgálhattak bennünket, amíg csak napi 10-20 emailünk volt, szemben a mai több százzal – a rengeteg telefonhívásról, SMS-ről és egyéb ingerről nem is beszélve. Mindez leszívja az energiánkat – lassan, de biztosan. A cégek zöme azonban úgy tekint erre a problémára, hogy „Oldjátok meg!” 

Szerencsére egyre több cég ismeri fel, hogy ez a helyzet rendszerszintű, és alapvetően ássa alá a hatékonyságot az egész szervezetben, ha nem számoljuk fel.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

További megoldások a témakörben:

  • Önmenedzsment →
  • SLII®
  • Szervezeti jövőkép – küldetés – értékrend →

Kérjen ajánlatot