Időgazdálkodás és stresszmenedzsment

Időgazdálkodás és stresszmenedzsment

A feladataink, emailjeink feltorlódása állandó stresszforrássá válik. Amint fokozódik a ránk nehezedő nyomás, nem csak a hatékonyságunk, de az életminőségünk is csorbát szenved, és egyre kevésbé tudunk helytállni a VUCA-világban.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Kulcsembereknek minden szinten

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

1 nap

Egész nap csak rohantam, és nem haladtam semmivel…

A feladataink rangsorolásával, megtervezésével, beütemezésével még csak megbirkóznánk, ha nem éreznénk azt folyamatosan, hogy folyamatosan úszunk, sőt átcsapnak a fejünk felett a hullámok, és az igazán lényeges dolgokkal nem haladunk. Az ebből fakadó stressz miatt egyre kevésbé érezzük azt, hogy mi irányítanánk az életünket – akár a munkában, akár a magánéletben. A lecsökkent kontroll-érzet viszont aláássa az időgazdálkodásunkat is, és egy ördögi kör alakul ki.

Mivel tehát a stressz egyik fő oka és okozata is az időgazdálkodási problémáknak, programunkon mindkettővel foglalkozunk.

Az Egyéni időgazdálkodás és stresszmenedzsment program eredményeképpen:
  • Erősítjük a rezilienciát: Fő stratégiaként nem menedzseljük, hanem megelőzzük a stresszt. Ha viszont mégis beszippant, könnyebben visszapattanunk belőle.

  • Energizáljuk önmagunkat: Megtanuljuk, hogyan tudjuk magunkat flowba emelni és ott tartani – ahol a csúcsteljesítmény, a jó döntések és a derülátó életkedv találkozik.

  • A legtöbbet hozzuk ki a munkanapból: A klasszikus időgazdálkodási technikákat újraértelmezzük úgy, hogy egyszerre szolgálják a produktivitást és a stresszcsökkentést.

  • Menedzseljük a zavarokat: Nem hagyjuk, hogy a sok telefon, email, SMS, és egyéb megszakítások aláássák a hatékonyságunkat, vagy leszívják az energiánkat.

Tartsuk magunkat flowban!

Régen az időgazdálkodás programok a technikákra fókuszáltak. Mára ezeket a technikákat a legtöbben ismerik, csak nem tudják őket hatékonyan használni, mert nincs hozzá energiájuk – részben, mert nem látják, hogy ezek jelentenék a megoldást a túlterheltségre. Nos – amíg nem találjuk meg a módját, hogy energizáljuk is magunkat általuk, addig valóban nem sokat segítenek!

A másik alapprobléma, hogy e technikák jól szolgálhattak bennünket, amíg csak napi 10-20 emailünk volt, szemben a több mint százzal – a rengeteg telefonhívásról, SMS-ről és egyéb ingerről nem is beszélve. Mindez leszívja az energiánkat – lassan, de biztosan. A cégek zöme azonban úgy tekint erre a problémára, hogy „Oldjátok meg!” 

Szerencsére egyre több cég ismeri fel, hogy ez a helyzet rendszerszintű, és alapvetően ássa alá a hatékonyságot az egész szervezetben, ha nem oldjuk meg.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

További megoldások a témakörben:

  • Önmenedzsment →
  • SLII®
  • Változásmenedzsment →

Kérjen ajánlatot