Változásvezetés

Változásvezetés

A gyorsuló, egymásra halmozódó szervezeti változások megkövetelik, hogy a változásvezetéshez szükséges szemléletet és készségeket ne csak „kampányidőszakban” fejlesszük, hanem a kultúránk részévé tegyük.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Felső- és középvezetőknek

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

1 nap

A kutatásaink azt mutatják, hogy ha erősítjük a bevonást a változás során, és az együttműködésre helyezzük a hangsúlyt, a változások sikeresélyét 38%-ról 58%-ra növeli, a bevezetés idejét 33%-kal csökkenti, és 38%-kal növeli a munkatársak elkötelezettségét. A programunk is erre fókuszál, mivel a sikeres cégek a változást a kultúrájuk részévé teszik. A vezetőik proaktívan tárják fel a munkatársak aggályait a változással kapcsolatosan, és folyamatosan bevonják őket a változás alakításába.

A Változásmenedzsment program eredményeképpen:
  • Erősítjük a tulajdonosi szemléletet: Ha fel tudjuk fedni és be tudjuk azonosítani munkatársaink előrejelezhető aggályait, csökkentjük az ellenállásukat és erősítjük a változás iránti elkötelezettségüket.

  • Gyorsabban kapunk eredményeket: A hatékonyan levezényelt szervezeti változások mögé beállnak a munkatársak, aminek eredményeképpen gyorsabban érjük el azt, amit szeretnénk.

  • Fejlesztjük a változási képességet: A sikeres cégek megtanulják, hogyan kell végigvezényelni a változásokat. A kultúrájuk részévé teszik az ehhez szükséges folyamatokat és készségeket. Ez ellenállóbbá és agilisabbá teszi őket.

  • Csökkentjük a kockázatokat: A változás sikeresélye nő, s így magabiztosabban várhatjuk, hogy betölti a hozzáfűzött reményeket.

A változás végigvitele

A változások gyakran jelentős rombolásokat okoznak a szervezetben. De ennek nem kell így lennie.

A változásmenedzsment programunk megtanítja, hogyan vihetjük sikerre változásokat a szervezetben. A vezetők beazonosítják és kezelik a munkatársak kérdéseit, melyek a változásokkal kapcsolatban rendre felmerülnek, és feloldják az aggályaikat annak érdekében, hogy elkötelezzék őket a változás iránt.

A program alapja a Blanchard 30 éves változás-menedzsment tanácsadói tapasztalata. Ezt megerősítik azok a tudományos kutatások, melyek szerint az emberek kevésbé állnak ellen a változásoknak, ha lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák az aggályaikat, és a vezetők ezt figyelembe véve vezetik a változást.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

Belső trénerek által tartott tantermi vagy online tréning

Tréneri segédletet adunk, amivel a tréner megtarthatja a programot a cég munkatársai számára.

További megoldások a témakörben:

  • SLII®
  • Önmenedzsment →

Kérjen ajánlatot