Önmenedzsment

Önmenedzsment

A szervezeti hatékonyság alapja: olyan munkatársak minden szinten, akik tehermentesítik a vezetőiket, önállóan megoldják a problémákat, valamint önmotiváltak és önfejlesztők.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Frontvonali vezetőknek és kulcsembereknek

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

1 nap

Bontakoztassuk ki a munkatársainkban lévő potenciált!

Kik is végzik el a munkát a cégünkben? Az a csendes többség, akik hozzáértő, elkötelezett munkája nélkül semmi sem történik. A szervezet sikeréhez elengedhetetlen, hogy a frontvonalon olyan proaktív munkatársak dolgozzanak, akik előre gondolkodnak, hajlandók dönteni, és felelősséget vállalnak kényes helyzetekben. Miattuk lesz a cég termelékeny, innovatív, és képes arra, hogy hatékonyan vigye végig a szervezeti változásokat még napjaink bizonytalan környezetében is.

Az Önmenedzsment program eredményeképpen:
  • Felgyorsítjuk a fejlődést: Munkatársaink a saját kezükbe veszik a fejlődésüket. Kérik az irányítást és visszajelzést, amire ahhoz van szükségük, hogy hamarébb profivá váljanak.

  • Növeljük a teljesítményt: A felhatalmazott munkatársak elhivatottabbak, következetesen keményen dolgoznak és a szervezet egészében javítják a termelékenységet.

  • Erősítjük a felelősségvállalást: A munkatársak elsősorban önmagukat kérik számon annak kapcsán, mennyire érik el a célokat és hajtják végre a feladataikat.

  • Javul az innováció: Munkatársaink tudják, hogyan küzdjék le azokat a korlátokat, amelyek gátolják őket a problémák megoldásában és az innovatív megoldások kifejlesztésében.

Mi kell az önálló, felhatalmazott munkavégzéshez?

A Blanchard Önmenedzsment programja a világ legszélesebb körben tanított vezetői modelljére, az SLII®-re épül. Azon proaktív készségekre fókuszál, amelyek a legújabb kutatások szerint ahhoz szükségesek, hogy a munkatársaink a leghatékonyabban dolgozhassanak. A programon megtanulják mindazon beállítódást és készségeket, melyekkel proaktívan kérik a sikeres munkavégzéshez szükséges irányítást és támogatást, visszajelzést, és „eladják” az ötleteiket és megoldásaikat a vezetőiknek.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

Belső trénerek által tartott tantermi vagy online tréning

Tréneri segédletet adunk, amivel a tréner megtarthatja a programot a cég munkatársai számára.

További megoldások a témakörben:

  • Időgazdálkodás és stresszmenedzsment →

Kérjen ajánlatot