Online prezentáció

Online prezentáció

Ahhoz, hogy hatékonyan tartsunk meggyőző prezentációkat és hatásos tréningeket, több kell, mint a platform ismerete. Az átadott eszköztárunk közel 20 évnyi idevágó nemzetközi tapasztalatunkra épít.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Értékesítőknek és trénereknek

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

3 x 2 óra

„Olyan, mint az offline, csak kamerával, nem?”

2020-ban a legtöbb céget sokkolta itthon, amikor hirtelen át kellett térjenek online kommunikációs platformokra. Az értékesítők számára megszűntek a személyes találkozók. A trénerek pedig partra vetett halként érezték magukat, amikor bélyegméretű arcokkal kellett beérjék, a tantermi együttlétek varázsa helyett.

Pedig körülöttünk már lassan két évtizede csiszolják az online együttlét módszereit, és a jó gyakorlatok elérhetők. Itthon – ezek hiányában – egyelőre az a jellemző, hogy mind az értékesítők, mind a trénerek ódzkodnak az online világtól, és inkább kerülik azt, ahelyett, hogy igazán megtanulnák az idevágó fortélyokat. Ez önbeteljesítő jóslatot indít el: az élmény a kamera mindkét oldalán középszerű lesz, ami megerősíti a meggyőződést, miszerint az online világ „alacsonyabb rendű”.

Ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ahelyett, hogy kerülnénk az online találkozókat, inkább váljuk profivá, és lubickoljunk bennük! Ez egyben nagyszerű lehetőség önmagunk megkülönböztetésére a piac fősodrához képest.

Az Online prezentációk és tréningek programunk az alábbi területekre fókuszál:
  • Az interaktivitás maximalizálása: A legjellemzőbb érv az online világgal szemben, hogy sokkal gyengébb az interakció, a párbeszéd, mint élőben. Pedig számos eszköz van, amivel fokozhatjuk a bevonást, s amelyek személyes találkozókon nem is léteznek.

  • A legjobb gyakorlatok: A felkészüléstől és az anyag összeállításától kezdve a figyelem fenntartásán át a technikai problémák megelőzéséig átveszünk mindent, ami a magabiztos online léthez szükséges. (Spoiler: nem a Teams a legjobb mindenre!)

  • A tanulási folyamat átstrukturálása: Amikor egy offline tréninget online platformra alakítunk át, az nem csak néhány dia lecseréléséből áll: érdemes az egész tanulási élményt alapvetően újragondolnunk az online világ lehetőségének tükrében (például: magunk mögött hagynunk az egész napos tréningeket).

  • Az online világ hatékonysága: Ha átalakítjuk a tanulási folyamatot, a készségfejlesztés akár hatékonyabb is lehet, mint offline területen – még az olyan soft-készségek kapcsán is, mint pl. a vezetés, a kommunikáció vagy az értékesítés. Megmutatjuk miért, és hogyan.

A siker kulcsa (itt is): az attitűd

A technikák könnyen elsajátíthatók, a készségek csiszolhatók. Mint az élet legtöbb területén, a siker itt is a beállítódásunkon múlik. Úgy tekintünk az online világra, mint amit lehetőleg kerülnénk, vagy megnyílunk annak a lehetőségére, hogy ez is lehet olyan jó és hasznos, netán élvezhetjük is? Az attitűdünk, és ezzel a sikerünk is a fejünkben dől el.

Az alapkészségek meglétéből indulunk ki

Ezen a programon nem tanítunk általános prezentációs technikákat, vagy tréningtartási módszertant. Itt kifejezetten az online világ sajátosságaira fókuszálunk – ezért is ilyen tömör és intenzív a program.

Formátum:

A műfajhoz hűen ezt a programot kizárólag online formában kínáljuk, mivel a legjobb online gyakorlatokat nem taníthatók meg offline körülmények között.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

További megoldások a témakörben:

Kérjen ajánlatot