Csapatépítő programok

Csapatépítő programok

A csapatépítés legtermészetesebb eleme maga a természet. Jelentősen felerősíti a gyakorlatok megélését, ami tartós, érzésekkel telített élményeket eredményez, melyeket sohasem felejtünk. Az egyes feladatokat alaposan átbeszéljük és kiértékeljük, hogy a tanulságok beépüljenek a team hétköznapjaiba.

A természetben való tanulás élménye

Sziklamászás? Vadvízi evezés? Vagy inkább csak könnyebb kihívások erdőn és mezőn? Aki volt akár csak egyszer outdoor programon, az tudja: az itt szerzett emlékek örökre bevésődnek.

Ami kevésbé tűnik ki elsőre: a természet úgy működik, mint egy nagyító. Ha adunk egy feladatot a csapatnak, néhány óra alatt felszínre kerülnek a team fő erényei és hibái – mindenki számára egyértelműen láthatóan.

Az élmény itt tehát nem puszta cél, hanem eszköz. Az alkalmazott gyakorlatokat alaposan megtervezzük, majd utána részletesen megbeszéljük, mit tapasztalt a team, és milyen tanulságokkal szolgál mindez a munkahelyi hétköznapokra vonatkozóan.

A Csapatépítő (outdoor) programok jellemző hasznai:
  • Egymás jobb megismerése: A kültéri környezet és a szokatlan feladatok arra késztetnek mindenkit, hogy önmagát adja. Ez lehetővé teszi azt, hogy a tagok gyorsabban és mélyebben ismerjék meg egymást.

  • Összekovácsolás: A közösen megélt intenzív élmények természetes kötelékeket teremtenek a tagok között.

  • Erősebb kommunikáció, bizalom és együttműködés: A közös projektek tanulságait kiértékelve megérti a team, mi kell a csapatjáték javításához, aminek a gyakorlására is rögtön lehetőséget kap.

  • Jobb döntéshozatal és probléma-megoldás: A szokatlan feladatok olyan döntési helyzeteket teremtenek, amelyekkel jól modellezhetők a munkahelyi hétköznapok kihívásai.

Hogyan csináljuk?

A tantermi programoktól eltérően – ahol a fókusz a szakmailag korrekt program összeállítása – , az outdoor programok egy szubjektív műfajt képviselnek. A tréning céljait gyakran többféle program-elemmel is el lehet érni, melyek különböző testi és szellemi kihívás-szintet képviselnek. Ezért az egyes program-elemeket mindig a megrendelő vezetővel való párbeszédben alakítjuk ki, figyelembe véve a szakmai szempontokon és a csapat jellemzőin túl azt is, mely gyakorlatok tetszenek és melyek nem.

Milyen program-elemeink vannak?

Szakértő csapatunk több mint 20 éve dolgozik itthon és külföldön. A programpalettánk és eszköztárunk ezt tükrözi: rendezünk például több száz fős eseményeket, tartottunk programokat Izlandon és több helyen az Alpokban… Lefedjük a palettát a kisebb rendezvényektől az exkluzív kihívásokat tartogató felsővezetői programokig.

Ezért nem részletezzük az egyes opciókat e weblapon külön. Ha érdekel a műfaj, keress meg és egyeztessünk!

További megoldások a témakörben:

  • Csapatépítő élményprogramok →
  • Személyfüggő együttműködés – DISC®

Kérjen ajánlatot