Vezetői coaching

Vezetői coaching

A rendszeres egyéni coaching rugalmasan illeszkedik a vezető szükségleteihez, legyen szó akár célzott fejlesztésről, akár a napirenden lévő stratégiai és operatív ügyekkel kapcsolatos konzultációról.

Célzott és hatékony fejlesztésre van szükség?

Amikor egyénre szabott, fókuszált, gyors fejlődés kell, a személyes coachingot nehéz felülmúlni. Ez a ma már klasszikus módszer a kézenfekvő választás, amikor tudjuk, milyen területeket szeretnénk kibontakoztatni egy adott vezetőnél, a lehető leggyorsabban.

Jellemző coaching-területek
  • Vezetői alapkészségek, mint pl. célkitűzés, visszajelzés-adás, asszertív kommunikáció, és a vezetővé váláshoz kapcsolódó kihívások

  • Fejlesztő vezetés: helyzetfüggően alkalmazott vezetési stílusok, coaching-szemléletű vezetés, a csapatteljesítmény maximalizálása, energizálás és motiváció

  • Változások kezelése: szervezeti változások kezdeményezése, kommunikálása, implementálása, a változással kapcsolatos ellenállás kezelése

  • Személyes hatékonyság: időgazdálkodás, feladat- és emailkezelés, stresszmenedzsment, reziliencia, flow

Ezenkívül minden olyan téma is szóba jöhet, amihez kellő mértékben értünk – ezt az adott igények tükrében tudjuk meghatározni.

Hogyan csináljuk?

Az első alkalommal a célokat és az elvárásokat egyeztetjük. Ha a coachingot nem saját maga számára kéri a vezető, hanem a vezetőjével egyeztetve, akkor őt is bevonjuk ebbe folyamatba.

Ezután kezdődik maga a coaching-folyamat. Az egyes coaching-alkalmak során:

  • Részletesen feltárjuk a fejlesztendő területeket, az eddigi erőfeszítéseket, az esetleges elakadások okait
  • Megosztjuk saját javaslatainkat, jó gyakorlatainkat a fejlődéshez
  • Megbeszéljük, milyen lehetőségek vannak arra, hogy ezt a gyakorlatban is hasznosítsuk
  • Leegyeztetjük a cselekvési tervet, ami jellemzően valamilyen feladat, terepgyakorlat a következő találkozóig.

Az egyes alkalmak kb. 90 percesek, és közöttük 2-4 hetet hagyunk a tanultak emésztésére, ill. a gyakorlatban való alkalmazására. 

A folyamat addig tart, amíg mindketten úgy látjuk, hogy az hasznos, szükség van rá.

A coaching kapcsán sokat segít, ha előtte felmérjük a vezető készségeit, ill. a személyiség releváns területeit, a coaching-célok függvényében.

Kérjen ajánlatot