Elkötelezettség felmérés

Elkötelezettség felmérés

Nem elég, ha csak elégedett a munkatárs, ha emellett nem gyújtja be a rakétáit és dolgozik szívvel-lélekkel. Elkötelezett gárdára van szükségünk! Felmérésünkkel az ehhez szükséges tényezőket térképezzük fel.

Elégedettség és elkötelezettség

Az elmúlt időben egyre nagyobb teret hódítottak a dolgozói elégedettség-felmérések. Az erős munkaerő-piaci és fluktuációs nyomás mellett ez érthető. Gyakran viszont elsősorban a kézzelfogható tényezőkre fókuszálnak: bérezés és juttatások, munkakörülmények, az általános elégedettség a vezetővel…

Kétségtelen, hogy ha ezek nincsenek rendjén, aligha építhetünk világszínvonalú céget. Ezek azonban csak az alapok. A következő szinthez az elkötelezettséget érdemes megcéloznunk – amikor az emberek szívvel lélekkel dolgoznak, önként vállalnak plusz feladatokat, szívesen ajánlják a céget és addig szeretnének maradni, ameddig csak lehet.

Ekkor az emberi motiváció finomabb rétegeit kell célozzuk – s ezen belül azokat a szervezeti és vezetői tényezőket, amelyek közvetlenül hatnak az elkötelezettségre. A mi felmérésünk középpontjában ezek a tényezők állnak.

Hogyan csináljuk?

A dolgozói elkötelezettség sok tényező összességéből áll össze – ami nem mindig átlátható. Ezért érdemes óvatosan bánnunk a kész, polcról levehető megoldásokkal, és először alaposan megnéznünk a helyzetet, ami a felmérési igényhez vezetett, majd Veled vállvetve összeállítanunk azt a módszertant, ami az adott helyzetre szabott. 

Több mint 30 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezünk e területen. Beszéljük meg, Nálad mit jelenthet az elkötelezettség fejlesztése!

Kérjen ajánlatot