SLII® – az inspiráló vezetés ereje

SLII® – az inspiráló vezetés ereje

A munkatársainknak a helyzettől függően különböző vezetési stílusra van szükségük ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák. Ennek hiányában nem tudnak megbirkózni a növekvő terhekkel. Ha viszont megkapják, amire szükségük van, amikor szükségük van rá, flowba kerülhetnek, és csúcsteljesítményt nyújtanak.

Kinek ajánljuk a tréninget?

Vezetőknek minden szinten

Ideális csoportlétszám:

8-12 fő

A tréning időtartama:

2 nap

A változás oly mértékben felgyorsult, hogy a kézivezérlés rég a múlté. Agilisan, a helyzettől függően kell vezessük a munkatársainkat, hogy egyre kevésbé függjenek tőlünk, és önállóan érjék el az eredményeket. 

Ez azt jelenti, hogy megadjuk nekik, amire szükségük van a sikerhez – amikor szükségük van rá. Amikor a helyzettől függően vezetjük őket, egyértelműen szakítunk a múlt vezetési stílusaival, miközben sokkal jobb teljesítményt kapunk cserébe.

A program eredményeképpen:
  • Felgyorsítjuk a fejlődést: Az SLII eredményeképpen gyorsabban válnak a kezdő, tanuló munkatársaink önálló profivá.

  • Közös nyelvet beszélünk: Amikor a vezetők és munkatársaik egy nyelvet beszélnek, kevesebb a félreértés és csökken a frusztráció. Könnyebben meg tudják beszélni a kényes témákat is.

  • Javul a tehetségek bevonzása és megtartása: Ha megadjuk az embereknek azt a stílust, amire a sikerhez szükségük van, csökken a stressz, javul a morál és az elkötelezettség.

  • Kibontakoztatjuk a kreativitást: Amikor a munkatársak úgy érzik, támogatjuk őket, biztonságban érzik magukat – s ez az innováció alapja.

Az SLII egy könnyen érthető, gyakorlatias keretrendszer. Segítségével könnyen felmérik a vezetők, milyen fejlettségi szinten (F) állnak a munkatársaik, és így melyik vezetési stílussal (S) tudják a leghatékonyabban támogatni őket a sikerben.

A program, mely több nemzetközi díjat is nyert, a Ken Blanchard Companies® legmodernebb kutatásai és oktatási módszertana alapján készült. A kétnapos programhoz tartozik egy 12-hetes önjáró utánkövetési folyamat, ami segíti a tanultak szerves beintegrálását a napi vezetői tevékenységünkbe.

SLII App

A program alkalmazását segíti az SLII App, melyet bárhol használhatunk arra, hogy felmérjük egy munkatársunk fejlettségi szintjét egy adott feladat kapcsán. Majd javaslatokat is kapunk benne arra, hogyan folytathatunk le egy hatékony párbeszédet az adott vezetési stílusban.

Ezenkívül tartalmazza az SLII modell kulcsüzeneteit és konkrét tanácsokat arra, hogy a legtöbbet hozzuk ki a tréningből.

Rugalmas formátum
Tantermi (offline) tréning

A tréner és a résztvevők személyesen találkoznak az osztályteremben.

Virtuális (online) tréning

A programot egy internetes platformon (pl. Teams) tartjuk, élőben.

Belső trénerek által tartott tantermi vagy online tréning

Tréneri segédletet adunk, amivel a tréner megtarthatja a programot a cég munkatársai számára.

Egyedi formátum: a program első napja önálló e-learning keretében is elsajátítható, mely esetben csak egy egynapos tantermi (vagy online) képzést kell megszervezni. Ez egyrészt nagyszerűen alkalmazkodik az elfoglalt vezetők időbeosztásához, másrészt pedig segít a szállással, ellátással kapcsolatos költségek optimalizálásában.

További megoldások a témakörben:

  • Egyéni időgazdálkodás és stresszmenedzsment →
  • Önmenedzsment →
  • Vezetési szintű bizalomépítés →
  • Motiváció →
  • Coaching-szemléletű vezetés →
  • Delegálás →

Kérjen ajánlatot